- Detta evenemang har redan ägt rum.
Välkomna till Relivs vårträff med tema effekt i storkök!
2022-04-20 @ 12:00 - 2022-04-21 @ 17:00
20 april – 21 april (lunch-till-lunch), Clarion Hotel Gillet, Uppsala
Effektproblematik och effektutjämning blir allt större frågor i dagens samhälle då utvecklingen mot miljövänligare energisystem innebär en ökad elektrifiering i de flesta sektorer. I detta fall är storkök inget undantag. Med de stora variationer i aktivitet i storköken finns det här stora möjligheter till att jämna ut effektuttagen.
Relivs och Stuns bjuder in till en lunch-till-lunch-träff med fokus på effekt i storkök. Under träffen går vi bl.a igenom resultat från projektet Flex-o-mat och även andra pågående aktiviteter inom Relivs. Även beteenderelaterade åtgärder och ny teknik för effektutjämning i storkök kommer presenteras. Det kommer finnas möjlighet att följa föredragen digitalt. Utöver detta kommer även interagerande workshops samt ett studiebesök att genomföras.
Nedan är programmet för träffen och längst ned anmäler man sig.
DAG 1: ONSDAG 20/4, kl 12-17
12:00 Inledande gemensam lunch
13:00 Relivs och Stuns välkomnar
Josep Termens, Relivs, samt Fredrik Björklund och Mirja Cedercrantz, Stuns
13:10 Resultat från effektmätningar i storkök i Uppsala
Fredrik Björklund, Stuns, och Joachim Lindborg, Sustainable Innovation
13:40 Dimensionering av effekt i nybyggda/ombyggda kök
Fredrik Björklund, Stuns, och Micael Östlund, Skolfastigheter Uppsala
14:15 Kaffe
14:30 Effektstyrning av storköksutrustning
Robin Wittke, Sicotronic
15:00 Beteenderelaterade åtgärder för att minska effektuttag
Fredrik Björklund, Stuns
15:30 Digitalt studiebesök till skolkök med effektmätning
Visning av miljön och uppföljning av effektläge via skärm
16:00 Summering av dag 1
DAG 2: TORSDAG 21/4, kl. 8:30-13
8:30 Kaffe och samling
9:00 Några ord från Energimyndigheten
Dag Lundblad
9:15 Förstudie om behovsstyrd ventilation i storkök
Christoffer Alm, CIT Energy Management
9:45 Värmeåtervinning från spillvatten i storkök
Maria Heagermark, CIT Energy Management
10:15 Kaffe
10:25 Energi- och driftoptimering av storkökskyla med innovativ teknik: Energy Probe
Rasmus Lind, Enviment Group
10:45 Workshop: ”Vilka behov finns för teknikutveckling och beteendeförändring för att minska energi- och effektanvändning i storkök”
11:45 Summering
12:00 Gemensam lunch
13:00 Avslutning
Anmäl dig senast 14/4. Fysiska platser är begränsade.
Anmälan är kostnadsfri och luncherna ingår. Ev. övernattning bekostas av deltagare själva. Ange vid anmälan om du ska delta på plats eller digitalt, vilka dagar, samt om du önskar lunch.