
Den 10 juni hölls en Relivsträff om energiberedskap i storkök, med fokus på reservkraft och användning av storköksutrustning vid energikriser. Intresset var stort och hela 223 personer deltog.
Träffen inleddes med en halvtidspresentation av Relivs pågående projekt om energiberedskap i storkök, som genomförs på uppdrag av Energimyndigheten. Därefter gavs deltagare möjlighet att diskutera med varandra i mindre grupper, samt bidra med input till arbetet genom att svara på frågor i Menti. Diskussionerna fokuserade på hur man kan fortsätta driva måltidsverksamheten i storkök vid el- och vattenavbrott, med respektive utan tillgång till reservkraft och nödvatten.
Exempel på frågeställningar som diskuterades är: Vilken utrustning bör prioriteras när det är brist på el eller vatten? Vad finns det för alternativ utrustning? Vilket behov finns av vägledande material och utbildning relaterat till energiberedskap i storkök?
Länk till presentationen (PDF)
AGENDAN
- Introduktion till dagens digitala träff. Relivs koordinatorer samt Amanda Dovenius på Energimyndigheten.
- Presentation av delresultat: Energiberedskap i storkök Josep Termens och Malin Ljungskog, koordinatorer Relivs
- Gruppdiskussion 1: Kök med tillgång till (begränsad) reservkraft och trycksatt nödvatten
- Gruppdiskussion 2: Kök utan tillgång till reservkraft eller trycksatt nödvatten
- Vägledande material och utbildning: behov och utformning
- Summering och avslutning