Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Relivsträff livsmedelshandel höst 2023

2023-09-28 @ 09:00 - 11:00

Nästa Relivsträff för livsmedelsbutiker äger rum den 28:e september 9:00-11.00 (digitalt). 

Huvudtemat blir denna gång benchmarking av energianvändning i livsmedelsbutiker. Vi får besök av KTH som har samlat och bearbetat energistatistik och kommer att berätta om slutsatser och nyckeltal. Vi kommer även att diskutera tillsammans hur benchmarking kan hjälpa till att minska energianvändningen i livsmedelsbutiker.  

Vi får även besök av Aneo som kommer att berätta hur tjänsten “Energy as a service” och tillhörande affärsmodell fungerar. Aneo har omfattande verksamhet i Norge, och deras energiuppföljningsverktyg har visat sig kunna optimera energianvändningen utan att medföra en ökad arbetsbörda för butiksägarna. 

I slutet av träffen lyssnar vi till ett föredrag om hur återluft i livsmedelsbutiker påverkar inomhusmiljön och energianvändningen, baserat på en genomförd förstudie inom Relivs. För träffens samtliga teman kommer det att finnas tid för frågor diskussion. 

Träffen vänder sig till livsmedelsbutiker och leverantörer av tjänster och produkter inom livsmedelskyla.

Notera att tidigare valt tema för träffen (F-gaser) alltså har ändrats eftersom EU-beslutet om den nya F-gasförordningen har blivit fördröjt. Ett separat seminarium kommer att anordnas inom ämnet när den nya förordningen är på plats, förhoppningsvis under hösten. 

 

För att erhålla en digital mötesinbjudan behöver du anmäla dig, vilket som vanligt är helt kostnadsfritt. Du anmäler dig genom at skicka ett mejl till josep.termens@chalmersindustriteknik.se .

Agenda

09:00-09:10 Energimyndigheten informerar. Dag Lundblad, Energimyndigheten

 09:10-10:00 Benchmarking av energianvändning i livsmedelsbutiker. Samer Sawalha och Jaime Arias, KTH

10:00-10:30 “Energy as a service”, vilka fördelar finns i denna tjänst? Peter Eriksson, Aneo Retail Sverige 

10:30-11:00 Återluft i livsmedelsbutiker och påverkan på inomhusmiljö. Maria Haegermark, CIT Renergy

Detaljer

Datum:
2023-09-28
Tid:
09:00 - 11:00

Plats

Digitalt via Teams

Arrangör

Relivs
Visa Arrangör-webbplats